Esko Valtaoja; avaruustähtitieteen professori Turun yliopistossa, tieteen kansantajuistaja sekä yltiöoptimistinen kirjailija joka on saanut Tieto-Finlandia-palkinnon ensimmäisestä teoksestaan Kotona maailmankaikkeudessa vuonna 2002.

Olen tiennyt Valtaojan olemassaolosta jo pidemmän aikaa ja selaillut kirjamessuilla hänen kirjojaan, mutta kun sain tämän pinon käteeni niin se oli menoa. Rakkautta ensi lukaisulla!

WP_000326-normal.jpg

Tähän mennessä lukemistani Valtaojista, ehdottomasti paras on ensimmäinen teos Kotona maailmankaikkeudessa. Toiseksi suosikiksi nousee uusin kirja, Kaiken käsikirja. Joka löytyy allekirjoittaneenkin kirjahyllystä Eskon puumerkillä varustettuna (mulla on ihania ystäviä!).

WP_000654-normal.jpg

Valtaojan kirjat kyllä tempaavat mukaansa, vaikka osa asioista meneekin tällaisella tavallisella tallaajalla täysin yli hilseen (toisaalta Valtaoja osaa kyllä selittää asiat hyvin ns.kansankielellä). Väitän kuitenkin oppineeni aivan järjettömästi uusia asioita meistä ihmisistä ja koko maailmankaikkeudesta. 

Aina jos on mahdollisuus oppia jotain uutta, se on ihan loistavaa!

 WP_001006-normal.jpg

Ihmeitä: Kävelyretkiä kaikkeuteen on vielä kesken. Seuraavana jo kuumottaisi Juha Pihkalan ja Valjaojan Nurkkaan ajettu jumala? Keskustelukirjeitä uskosta ja tiedosta.

Kummasti vaan noi muksut haittaa tota omaa vapaa-aikaa. ;)

IMG_4523%20%281%29-normal.jpg

Suosittelen tutustumaan Valtaojan tuotantoon, uskon että niistä saa uusia näkökulmia omaan ajatteluun ja ehkä vastauksiakin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Minä ainakin olen saanut.

Aurinkoisia lukuhetkiä!